Size

1,100 sqm
12,000 sqft

Services

Strategy
Design
Delivery
COTY’s modern London Headquarters encourages holistic connection to their lively and dynamic brand, acting as a blueprint for their future offices around the globe.

COTY has an iconic portfolio of more than 77 brands including Calvin Klein, Rimmel, Chloe and Marc Jacobs, and the design draws on the key elements of these beauty products including fragrance, colour cosmetics and hair care. 

Following a new marketing and brand focus we were tasked to deliver their new London HQ which would reflect the elegant and dynamic nature of the business. COTY’s modern Paddington Headquarters encourages holistic connection to the new brand, and acts as a blueprint for its future offices around the world.

Jamie Andrews, Lead Designer on the project, said: “COTY’s new headquarters increases visual connection to its brand throughout the workplace: graphic elements and artistic installations holistically convey COTY’s business, ethos and culture. The space is elegant and modern, allowing the brand and products to stand out.”

Since the project completion, members of COTY’s executive have moved into the office, bringing global decision makers closer together for the first time.  This space includes huddle rooms, a small meeting room and a central bespoke work-bench with automated pop-up screens and panoramic views over West London. It is a light-filled environment that achieves privacy but also enables collaboration among senior decision-makers and the rest of the team. 

Inspiration for the design has been taken from three key elements of beauty products: fragrance, colour cosmetics, and hair care. Beautifully executed detailing, faceting, accent metals, and glass – subtly mimic the materiality and forms of perfume bottles, one of COTY’s core product base, representing Chloe, Marc Jacobs and Calvin Klein. This added a sophisticated and timeless layer of detail to the concept.

“We used a neutral, sustainable and timeless base palette: soft tones inspired by the diversity of beauty,” explained Jamie Andrews. “The office benefits from floor to ceiling glazing, celebrating the views across London and promoting openness throughout the workplace.”

The reception area is a focal point: deliberately clad in mirrors, the space reflects natural light, increasing the sense of scale. Timber portals achieved by wrapping columns upward and across the ceiling guide occupants through thresholds between different zones in the office. In other spaces, mirrors are positioned on the ceiling to create delineation between zones. Combined with bespoke display areas for products, the workplace truly celebrates the COTY brand. 

Need more information? Get in touch