Size

600 sqm
5,390 sqft

Services

Strategy
Design
Delivery
Remedia’s new Milan workplace echoes their manifesto and dedication to sustainability, creating a holistic and connected environment for their teams to foster a recycling driven economy.

Remedia is passionate about the environment. They work with corporate firms, individuals, and public institutions by integrating sustainability into business strategies, specifically supporting planning and production services for ‘end-of-life’ handling of electrical equipment.

Remedia worked with our team to design a new workplace where they could consolidate their client-facing zones, key representative spaces, and the Remedia Holding department. 

Our team supported Remedia’s brief with research into local property options in Milan, whilst optimising workplace design approaches to suit their requirements. We developed each phase of the project, from strategy through to delivery.

Bringing together originally separate offices within the same complex ensured greater departmental interaction with cross-over use of work zones.

The design of the workplace echoes Remedia’s brand approach and commitment to sustainability. Copper and aluminium — main components of technological waste managed by Remedia — have been used as aesthetic materials covering entrance walls and as lighting finishes. Timber and materials in shades of green have been used as accents throughout, reflecting Remedia’s eco-sustainable principles.

The new Remedia workplace positions all workstations in open plan with the exception of one private office. The remaining areas are interactive spaces, including a touchdown booth, hot desks and an informal meeting and break-out zone. The two core meeting rooms, catering for between 14 and 18 people, are divided by a fold-able partition and can be transformed into a larger town-hall space for up to 50 people.

Need more information? Get in touch