Size

9,510 sqm
102,366 sqft

Services

Design
Continuing to challenge the status quo, BNZ’s The Terrace combines a leading unified technology experience with a pioneering mix of multifunctional spaces. 

Unispace worked closely with the Bank of New Zealand (BNZ) to create this one-of-a-kind digitally enhanced workplace. The aim of The Terrace was to create ‘the ideal digital world’ for the specialist digital, technology, products and portfolio teams through an agile working environment across 10 storeys. 

By partnering with local graffiti artist Component the Artist, Sparrow Phillips, and putting focus to technology integration and the provision of high quality wellness amenity, BNZ has created a significantly relevant workplace for today’s digital workforce. 


The Creative Studio and Digital Hub is a new concept for BNZ. Designed to be a digital accelerator and showcasing the latest in technology, it features an immersive and intuitive unified tech set-up. Paired with low-tech workshop amenity, the Studio and Hub are specifically designed to support collaborative working. 

In an area called The Retreat, sleeping/meditation pods provide contemplative respite. Their materiality, palette and acoustic treatment are designed to engage the user’s senses to promote a deep sense of wellbeing. 

BNZ also elected to handover the building’s  basement carparking to its staff. Removing all carparking options from the building itself they have developed ‘The Garage ‘; the building’s playground. Feature TV walls, games tables and social settings provide an energetic recoup area. Events can be held in this multifunctional space, as well bike parking, e-bike charging and end-of-trip facilities. 

The primary playful materiality and palette represents the vibrant side of the BNZ. It’s custom street art embraces the building’s location in the heart of Wellington.

 

Need more information? Get in touch