Size

2,500 sqm
26,900 sqft

Services

Strategy
Delivery
Our workplace strategy discovered the key ingredients for Pernod Ricard Winemakers’ innovative and convivial work environment.

When faced with the decision to renovate or relocate, Unispace supported the Pernod Ricard executive team in determining a business case to relocate. We were engaged for workplace strategy and project management to outline key objectives and explore future workplace options. Workshops, SpaceData and a space utilisation study helped us gain a deeper understanding of their current workplace, work styles and functions, which were outlined in an in-depth recommendation report.

With a transient and fluctuating team, we recommended a workplace that could adapt for future growth and offer a variety of space to accommodate different work styles. We proposed a workplace model that was highly collaborative with a range of work settings arranged in neighbourhoods, with no assigned seats or enclosed offices. By prototyping a number of hypothetical test fits, we confirmed a 2,500sqm space would meet all of the project objectives.


Property requirements were defined in consultation with the Pernod Ricard leadership team, with Level 43 at Barangaroo Tower One selected.

The new space was designed using the recommendations from our strategy findings, with two neighbourhoods anchored at each end of the floor plate. The team were taken from 56 offices at their previous location to no offices at Barangaroo. They adopted an ABW work style, supported with collaborative hubs and meeting rooms. Core project objectives were integrated into the design so that the workplace embodied the Pernod Ricard brand and values.

Unispace undertook the project and construction management for the fitout, assembling a team with extensive knowledge of working in the Barangaroo precinct, to deliver the project within the allocated program and budget. The team were up and running within one hour of moving into their new workplace, with management commenting that the process was seamless. Feedback has been overwhelmingly positive, as they have embraced their new style of working. 

You cannot underestimate the impact the physical environment has on a workplace culture. This space enables a culture of innovation, agility, and collaboration.

They have gone from 50 offices down to 0, from allocated seating to flexible and relocated from Macquarie Park to Barangaroo, an enormous change for the business, physically and culturally.

Need more information? Get in touch